Album Presentatie Jazz in Rue de la Gare (CD en Vinyl) 02/12/2018 om 16:00

Jazz op de Zondagmiddag van 16.00 uur tot 19.00 uur.Keuken open vanaf 17.00 uur.

Entree gratis.

Vandaag is het zover!De presentatie van het "Jazz in Rue de la Gare" album i.s.m. Fullhouse Music https://fullhousemusic.nl/

CD en Dubbel LP: mmv:Denise Jannah, Ronald Snijders, Leo Janssen, Eef Albers, Wouter Kiers, Rudy de Queljoe, Marjorie Barnes, Peter Tiehuis, Deborah Carter, Bas van Lier, Victor Borkent, Ben van den Dungen, Barend Petersen, Lodewijk Bouwens en uiteraard de vaste bezetting van Jazz op de Zondagmiddag:

Met als vaste bezetting: Koos Wiltenburg-bas, Thomas Zoetelief-gitaar, Marc Schenk-drums

Kunstenaar Ingo Leth heeft speciaal voor het ontwerp van de albumhoes een schilderij gemaakt.Dit schilderij zal ook onthuld worden, tevens worden er een aantal exemplaren van het album(Cd en Vinyl) uitgereikt.

https://www.ingoleth.nl/

U kunt daarna uiteraard het "Jazz in Rue de la Gare" album kopen.Een musthave voor iedere muziekliefhebber!

En natuurlijk zal jazzmuziek niet ontbreken deze middag.

Gastoptredens: Wouter Kiers-sax Bas van Lier-Hammond

http://www.wouterkiers.nl/web.html 

http://www.basvanlier.com/basvanlier.html

    

  

Bas van Lier heeft soulpower. Zijn spel dampt van energie, groove en speelplezier. Jazz klinkt bij hem urgent en actueel.

De in 1971 geboren Bas van Lier laat zich als een van de weinige pianisten/ organisten van dit moment inspireren door heavy souljazzcats als Les McCann en Ramsey Lewis. Gecombineerd met zijn liefde voor hedendaagse R&B en zijn kennis van traditionele helden levert dat een uniek geluid op: krachtigbluesy en subtiel tegelijk. Hij valt op door zijn pakkende melodieën en ritmische aanstekelijkheid, waardoor hij niet alleen in de smaak valt bij jazzkenners maar ook bij een jong publiek.

Daarnaast vervult de pianist/organist een belangrijke rol in de jazzscene als organisator. zo organiseerde hij onder meer de wekelijkse concertreeks in het Amsterdamse comedycafé Toomler – bekend van Raoul Heertje en Jan Jaap van der Wal. Cabaretier Hans Teeuwenmaakte zijn debuut als jazz-zanger op Van Liers plaat One for my baby. In 2006 verscheen de lovend ontvangen cd How does it feel, met prikkelende jazzinterpretaties van moderne R&B-nummers en eigen werk.

Momenteel speelt Bas van Lier veel met zijn opgerichte DEDEELDELIERS. Een project met Jules Deelder. Samen met Boris van der Lek en Erik Kooger spelen zij langs popclubs, theaters en festivals. 

Bas van Lier speelt met meerdere projecten waaronder BL3NDER, de Band die hij oprichtte met rapper DEF P van de Osdorp Posse. Van Lier schrijft hier alle muziek voor, en hun 2de album “Gekkenhuis” is uitgebracht in augustus 2012. Ook hebben DEF P en Bas van Lier samen de theater voorstelling PIMP geschreven met in de hoofdrollen Cas Jansen, Nadja Hüpscher  en Kenneth Herdigein. De produktie speelde door heel Nederland in de theaters.

Bas van Lier groeide op in Groningen, waar hij als tiener al wekelijkse concerten verzorgde. In 1998 studeerde Van Lier af aan het Conservatorium van Groningen, waarna hij naar Amsterdam verhuisde. Sindsdien speelde hij met veel nationale en internationale grootheden uit de muziek en theater wereld.

Tenorsaxofonist Wouter Kiers is een muzikant die in vele stijlen zijn weg vindt, maar bij voorkeur 'old skool' jazz, swing, rhythm & blues en rock 'n roll speelt op een mateloos energieke manier.