The Kleefman Family(Extra Zondagmiddag concert) 19/03/2020 om 16:00

Van 16.00 uur tot 19.00 uur.

The Kleefman Family 

De Kleefmannen en Vrouw in Rue de la Gare
EMMEN - Je had en ze zijn er zelfs nog steeds, The Kelly Family, je had The Partridge Family en  je had De Zingende Familie Brzoskowsky. Alledrie families waarin de muziek een voorname rol in hun levens speelde. In Emmen is er nu ook een muzikale familie: De Kleefmannen en Vrouw. Het gezelschap treedt op zondag 23 juni op in café Rue de la Gare in Emmen. Het wordt een bijzondere middag met een bijzondere muzikale familie.

Ook bij de Kleefmannen en Vrouw speelt muziek een hoofdrol in hun levens. De ‘Kleefmannen’ zijn vader George en zonen Geosy en Jaben en ‘Vrouw’ is moeder Carla. George Kleefman is geen onbekende in de Emmer muziekscene. Hij speelde in de jaren zeventig en tachtig sologitaar in bands als Action, Lap Dog Tally, Bumble Bee, Shamrock, Flanagan, Cairo en de Muskee Band. Later werd hij leraar aan de Muziekschool in Emmen, hij werkte er meer dan veertig jaar. Hij speelt op gitaar en zingt. Carla Kleefman zong in het verleden ook in Emmer bands zoals Cairo. Zij speelt gitaar en piano.

Geosy Kleefman speelt op gitaar zingt en beroert de toetsen. Jaben Kleefman hanteert de basgitaar en zingt. De 23-jarige Geosy studeert dit jaar af aan het Conservatorium te Zwolle terwijl de 18-jarige Jaben dit jaar is toegelaten tot het Noorderpoort College Muziek in Groningen. George en Carla Kleefman hebben net als Geosy ook gestudeerd aan het Conservatorium te Zwolle. Carla werkte 28 jaar op de Muziekschool in Emmen. Geen wonder dat muziek het leven van de familie Kleefman beheerst.

Voor het optreden in Rue de la Gare hebben de Kleefmannen en Vrouw een gevarieerd repertoire met bekende liedjes ingestudeerd. Nummers uit het Pop, Rock, Blues, Jazz, Hot club, Country, Easy Listening en meezinggenre. “We zijn een semi-akoestische groep, die vooral bekende liedjes speelt en voor de lol muziek maakt”, zegt George Kleefman. “Alle stijlen worden tijdens ons optreden aangetikt, maar de easy listening muziek is bij ons toch wel hoofdzaak.”
Het concert is tussen 16.00 en 19.00 uur. De toegang is gratis.