Jurgen Burdorf-gitaar(Extra Zondagmiddag concert) 23/09/2018 om 16:00

Tussen 16.00 uur en 19.00 uur.Keuken open vanaf 17.00 uur.Entree gratis.

Jurgen Burdorf

http://www.jurgenburdorf.nl/nl/

Met: Tico Pierhagen op toetsen, Hugo den Oudsten op basgitaar en Willem Smid op drums.

De muziek van gitarist Jurgen Burdorf is energiek, aards en broeit onder de oppervlakte. Toegankelijk en altijd met een stevige groove. Jurgen is liefhebber van allerlei soorten muziek en dat hoor je in zijn composities terug.
Invloeden van fusion, jazzrock en Americana komen voorbij. Op 26 maart 2018 verscheen het nieuwe album Picking Up Steam. Het is, na het debuut Opening Lines (2016) en de opvolger Straight Up Guitar (2017), het derde album van Jurgen onder eigen naam. Alle composities zijn van zijn hand. Zijn band bestaat verder uit toetsenist Tico Pierhagen (Aguabajo), bassist Hugo den Oudsten (Shirma Rouse, Sabrina Starke) en drummer Willem Smid (Ogene, Amsterdam Saints).
Inmiddels verschenen diverse lovende recensies. All About Jazz noemt het album een ‘juicy set of fusion tunes’ met ‘terrific musicianship and memorable melodies’. Festivalinfo.nl zegt: ‘Burdorf is een zeer begenadigd gitarist die liefhebbers van instrumentale gitaarmuziek ongetwijfeld gaat betoveren.’ En het magazine Heaven spreekt over ‘opmerkelijke internationale allure’. Bluesmagazine.nl spreekt van een ‘groot gitaartalent’ dat ‘moeiteloos schakelt van een hard bluesy geluid naar ingenieuze jazzlicks’. En Jurgen speelt solo’s die zowel ‘rauw schroeiend klinken als messcherp priemend’.